Even voorstellen

Hallo!

2013-09-13 15.52.39Ik ben Patricia Koenen en woon met man Henri en labrador Ollie in Helmond, Brandevoort.

Na jaren werken op kantoor besloot ik dat het anders moest. Een baan in de buitenlucht, werken met mijn van kinds af aan grote liefde, honden. In 2006 kreeg ik de mogelijkheid om een uitlaatservice over te nemen en dat liet ik me geen twee keer zeggen! Zo werd ik de trotse eigenaresse van

Honden uitlaatservice Blokkie Om

Wat een geweldige baan!

Jarenlang liep ik dagelijks in het losloopbos in Mierlo en genoot ik van het observeren van het gedrag van honden onderling. Hier heb ik heel veel van geleerd! Over hoe dat nou werkt, zo’n groepsproces. Over hoe de ‘oudjes’ de ‘jonkies’ leren hoe zich te gedragen in een roedel. Hoe nieuwkomers hun weg vinden binnen de groep.

Kortom: ik heb veel geleerd over ‘hondentaal’. Zo ben ik in staat om de juiste honden bij elkaar te brengen zodat er fijne stabiele groepen ontstaan, waarin elke hond zich prettig voelt.

Scholing

Omdat het uitlaten van andermans hond toch een grote verantwoordelijkheid is volg ik sindsdien ook allerlei interessante cursussen en workshops die mijn vakkennis kunnen vergroten. Bijvoorbeeld een cursus EHBO voor honden, “hondentaal” en roedelgedrag, en verslind ik stapels boeken over o.a. honden(probleem)gedrag en werken met een roedel.20121019_134253

Iedere dag haal ik samen met mijn trouwe maatje Ollie de groep van die dag op met de Blokkie Bus en gaan we op pad. Zeven jaar lang in het Mierlose bos, 3 jaar lang op een omheinde speelweide en sinds maart 2016 gaan we naar een prachtig geheel omheind speelbos. Het bos is 10.000 vierkante meter groot, en is ingericht als hondenspeelterrein.

De honden kunnen hier, uiteraard onder toezicht, gewoon doen waar ze zin in hebben. Lekker rond rennen, snuffelen, ravotten, kuilen graven, lekker relaxen onder de bomen met vrienden, kortom: gewoon lekker hond zijn in een sociale roedel. Honden die even rust nodig hebben, wat ouder zijn, juist heel jong zijn of met een tijdelijke handicap, kunnen lekker ontspannen in het apart voor hen afgezette stuk bos, gescheiden van de andere honden.

Volg de avonturen van uw hond online!

Ook na al die jaren geniet ik nog volop van al die vrolijke rond dartelende honden. Alle seizoenen hebben hun eigen charme en zelfs een regenbui kan onze pret niet bederven. Ik wil alle baasjes graag deelgenoot maken van al die hondse pret.
Er zijn dagelijks nieuwe foto’s te zien op facebook. Grote kans dat uw hond ook regelmatig voorbij zal komen 🙂

Misschien tot ziens!

patricia koenen handtekeningkopie